Három magyarországi telephelyén bővít a Hanon Systems - VIDEÓRIPORT

Három magyarországi telephelyén bővít a Hanon Systems - VIDEÓRIPORT

2021. 06. 07.

HanonAz autóipari klímaberendezések piacán meghatározó piaci részesedéssel rendelkező dél-koreai Hanon Systems Magyarországon bővíti az elektromos autókba kerülő klímarendszerek szelepeinek gyártókapacitását. A vállalat több mint 18 milliárd forint értékben valósítja meg a beruházást három magyarországi telephelyén. A fejlesztések 40 fő számára teremtenek munkahelyet Székesfehérváron.

A társaság Dél-Korea egyik legnagyobb autóipari beszállítója, a gyártást világszerte 21 országban, 51 üzemben végzik, illetve van még 3 regionális innovációs központjuk is. A Hanon Systems legrégebbi telephelye 30 éve működik Magyarországon.

A vállalat Dél-Korea egyik legnagyobb autóipari beszállítója, 1986-ban jött létre. A társaság fő termékei között megtalálhatók többek között a gépjármű klímaberendezések és fűtési rendszerek, kompresszorok, folyadékszállító rendszerek és szerelvények, elektronikus hűtőfolyadék-szivattyúk és szelepek, illetve erőátviteli hűtő- és hőcserélő berendezések.

Megbízható technológiájának és állandó vevőkörének köszönhetően a társaság a második az autóipari hőgazdálkodás globális piacán. Ügyfelei közé tartozik az összes jelentős járműgyártó vállalat az egész világon.

Alkalmazkodva az autóipari tendenciákhoz, a Hanon Systems bővíti az elektromos autókat kiszolgáló gyártókapacitását 3 magyarországi telephelyén: elsősorban Székesfehérváron, kisebb részben Pécsett és Rétságon.

Kapcsolódó cikkek