Több projekttel erősíti magyarországi operációját a Hanon Systems

Több projekttel erősíti magyarországi operációját a Hanon Systems

2023. 12. 15.

A Hanon Systems, amely a világ egyik vezető autóipari klímatechnikai beszállítója, összesen 117 millió eurót ruház be három magyarországi telephelyének fejlesztésére Székesfehérváron, Pécsett és Rétságon. A projektek összesítve 250 új munkahelyet hoznak létre, miközben egy nagyszabású képzési program is a tervek között szerepel.

A Hanon Systems a világon működő kettő teljes körű szolgáltatás- és termékpalettát kínáló autóipari klímatechnikai beszállítójának egyike, amely több mint 30 éve van jelen hazánkban. A koreai vállalat most több beruházás megvalósítását jelentette be különböző hazai telephelyein. 

A Hanon Systems Hungary Kft. az elektromos járművek klímarendszerében használatos alkatrészek gyártókapacitásának kiépítését tervezi, és ennek során átalakítja székesfehérvári operációját digitális technológiák gyártási és ipari folyamatokba történő integrálásával. A pécsi üzemben emellett kapacitásbővítést hajt végre, ami támogatja a vállalat e-autó üzletágát.

A Hanon Systems Auto Parts Hungary Kft. ugyanakkor rétsági alumínium öntödéjének kapacitását is növeli, amely a másik két magyar telephelyet szolgálja ki.

A projektek összértéke 117 millió euró, miközben 250 új munkahely létesül.

A cég emellett átfogó kompetencia- és készségfejlesztő képzési programot is tervez indítani 132.000 euró értékben.

Kapcsolódó cikkek