Kapacitást bővít és új telephelyeket létesít országszerte a Hanon Systems - VIDEÓ RIPORT

Kapacitást bővít és új telephelyeket létesít országszerte a Hanon Systems - VIDEÓ RIPORT

2018. 11. 29.

Kapacitást bővít és új telephelyeket létesít országszerte a Hanon Systems

Átfogó fejlesztésbe kezd Magyarországon a Hanon Systems (korábban Halla Visteon). A vezető dél-koreai járműipari beszállító összesen 36 milliárd forintot meghaladó értékben bővíti jelenlegi székesfehérvári kapacitásait, emellett új üzemeket létesít Rétságon és Pécsett. A beruházás keretében a termelési volumen növekedése mellett alumínium-öntészettel is bővül a tevékenységi kör, valamint a három telephelyen együttesen 516 új munkahely is létrejön.

A több mint három évtizedes múltra visszatekintő Hanon Systems Dél-Korea egyik legnagyobb autóipari beszállítója, amely 13%-os részesedéssel rendelkezik a gépjármű-klíma berendezések piacán. A társaság fő termékei között megtalálhatók többek között a gépjármű klímaberendezések és fűtési rendszerek, fúvók, kompresszorok és karmantyúk, elülső modulok, kipufogógáz visszavezető modulok, elektronikus hűtőfolyadék-szivattyúk és szelepek, elektronikus fojtószelepek. Termékeiket világszerte 20 országban megtalálható 40 üzemben gyártják, továbbá 18 mérnöki központban történik a fejlesztés, összesen 16 500 munkavállaló alkalmazásával.

A Hanon Systems Hungary Kft. 1990-ben jött létre, jelenlegi nevén 2015 novembere óta működik. Székhelye Székesfehérváron található, főtevékenysége a közúti jármű, járműmotor alkatrészeinek gyártása, amely a következő termékeket foglalja magában: légkondicionáló kompresszor, hűtőközeg-továbbító csövek, üzemanyag-továbbító egység, üzemanyag-szivattyú, üzemanyag-nyomásszabályozó, hőcserélő szelep. A termékek többek között a PSA konszern járműveibe, valamint különböző Audi, BMW, Ford, MAN, Renault, VW modellekbe kerülnek beépítésre. A klímakompresszorok gyártása mellett már kompresszortervező és fejlesztő csoport is dolgozik Székesfehérváron.

A jelenlegi bővítés a koreai vállalat nagymértékű európai kapacitás-bővítésülését eredményezi, mind gyártási volumen, mind pedig a termelési technológia tekintetében, hiszen a beruházás megvalósításakor az automatizálási és ipar 4.0 megoldások kiemelt szerepet fognak kapni. A nem-kompresszorgyártó termékcsaládok gyártása az újonnan létesülő pécsi üzembe kerül, illetve új tevékenységként megjelenik Rétságon az alumínium-öntészet is.

Kapcsolódó cikkek