Három telephelyen is fejleszt a kanadai Linamar - VIDEÓ RIPORT

Három telephelyen is fejleszt a kanadai Linamar - VIDEÓ RIPORT

2018. 02. 27.

Három telephelyen is fejleszt a kanadai Linamar

A járműipar számos területén aktív Linamar mindhárom magyarországi telephelyét érinti legújabb fejlesztése: a 28 millió euró, azaz 8,6 milliárd forint értékű beruházás eredményeként összesen 200 munkahely jön létre Orosházán, Békéscsabán és Gyöngyösön. A bővítés elsősorban az emelőgép gyártást és autóipari kapacitások bővítését érinti, a növekvő termelési volumen mellett új technológiát és folyamatokat is hazánkba telepítenek.

A konszern működési területei között megtalálható az autóipari és a mobil ipari eszközök gyártása, valamint a könnyű-, nehéz- és egyéb gépjárművek gyártása is. A Linamar Corporation 59 gyárral, 6 fejlesztési központtal, 21 kereskedelmi irodával rendelkezik 17 országban, Észak- és Dél-Amerikában, Európában, illetve Ázsiában. 2017 harmadik negyedévében a vállalat több mint 25 700 munkavállalót foglalkoztatott.

A magyarországi leányvállalat, a Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó fő tevékenysége közúti jármű és járműmotor alkatrészek gyártása. A vállalat tevékenysége ezen belül is három divízióra osztható: a PPM divízió termékei között megtalálhatóak többek között áramfejlesztő generátorok nagy pontosságú tengelyei, adagolórendszer alkatrészek, gépkocsi és erőgép csapágytartók, kompresszor alkatrészek, szélerőmű alkatrészek. Az Oros divízió többek között mezőgazdasági gépeket, betakarító adaptereket gyárt és forgalmaz, míg az LPD divízió fő profilja a precíziós fémmegmunkálás és részegységek szerelése (vákuumszivattyú gyártás és szerelés, differenciálmű szerelés, turbófeltöltő ház előszerelés, stb).

A mostani fejlesztés az emelőgép gyártást és autóipari kapacitások bővítését célozza, három telephelyet is érintve: Orosházán, Békéscsabán és Gyöngyösön összesen 200 új munkahely jön létre a fejlesztések eredményeként. Az orosházi telephely gépgyártó divíziója kosaras személyi emelők és önjáró munkaállványok gyártásával bővül, mely termékek előállítása termelő eszközök széles választékát és új csarnok beruházását teszi szükségessé. Főként lemezmegmunkáló gépek, CNC lézer- és lángvágó gépek, szemcseszóró, hegesztő berendezések, darupályák, festő berendezések, komplett új porfestő sor, automata porfestő kabin és a hozzá kapcsolódó vegyi előkezelő sor kerülnek beszerzésre.

Kapcsolódó cikkek