Magyarországon létesíti európai e-mobilitási bázisát a Linamar - VIDEÓ RIPORT

Magyarországon létesíti európai e-mobilitási bázisát a Linamar - VIDEÓ RIPORT

2018. 12. 12.

Magyarországon létesíti európai e-mobilitási bázisát a Linamar

Békéscsabán, harmadik magyarországi telephelyét felépítve hozza létre európai elektromobilitási központját a Linamar. A kanadai járműipari vállalat saját fejlesztésű elektromos hajtásláncainak gyártásával fordul az elektromobilitás irányába. A 25 milliárd forint értékű beruházási program keretében felépülő 17,6 milliárd forintból felépülő telephelyen 250 hosszú távon biztosított, versenyképes munkahely jön létre.

A több mint fél évszázados múltú kanadai konszern működési területei között megtalálható az autóipari és a mobil ipari eszközök gyártása, valamint a könnyű-, nehéz- és egyéb gépjárművek gyártása is. A Linamar Corporation 60 gyárral, 8 fejlesztési központtal, 25 kereskedelmi irodával rendelkezik 17 országban. Észak- és Dél-Amerikában, Európában, illetve Ázsiában, több mint 29 000 munkavállalót foglalkoztatva.

A Linamar Hungary Zrt. fejlődését és jövőbeni növekedési kilátásait az eddigiekben elsősorban a kanadai anyacégnél jól bevált autóipari alkatrész-gyártási üzleti modell biztosította. Ennek mentén a vállalat Magyarországon az elmúlt időszakban a termékportfólió bővítésére koncentrált. A stratégiai céloknak megfelelően a 2018 februárjában bejelentett fejlesztés az emelőgép gyártást és autóipari kapacitások bővítését célozta, három telephelyet is érintve: Orosházán, Békéscsabán és Gyöngyösön összesen 200 új munkahely jön létre a fejlesztések eredményeként. Az orosházi telephelyen már állnak az új üzemcsarnok tartóoszlopai.

A legújabb, 25 milliárd forint összköltségű európai beruházás a kapacitásbővítés mellett tovább bővíti a hazai portfóliót, mégpedig egy kifejezetten jövőbemutató technológiával: elektromos hajtáslánc gyártást telepít a Linamar hazánkba. A harmadik, békéscsabai telephelyen felépülő 10 000 négyzetméteres csarnokban 250 új munkatárs dolgozhat majd az járműipar jövőjét jelentő elektromos meghajtások termelésén.

Kapcsolódó cikkek