Tovább bővül a Bosch csoport miskolci kéziszerszám gyára

Tovább bővül a Bosch csoport miskolci kéziszerszám gyára

2021. 06. 23.

A világ legnagyobb Bosch kéziszerszám gyára, mely Miskolcon található és egyúttal a társaság európai akkumulátor-gyártási kompetencia-központja is, új gyártócsarnokkal bővül. A most átadott, 20 ezer négyzetméteres csarnokban gyártják a barkácsolóknak és kertbarátoknak készülő vezeték nélküli elektromos szerszámokat, valamint a hozzájuk tartozó akkumulátorokat, továbbá itt készülnek a Bosch eBike akkumulátorai is. A Robert Bosch Power Tool mintegy 14 milliárd forint értékű beruházásának köszönhetően a vállalat az eddiginél nagyobb területen folytatja a termelést, valamint bővül a telephely gyártási kapacitása és hatékonysága.

A 2001-ben létrejött miskolci Robert Bosch Power Tool gyárában az indulása óta kibocsátott termékek darabszáma 2020 végén már meghaladta a 135 milliót. A telephelyen főként az európai piacra gyártanak termékeket, de egyes termékszegmenseket globálisan is értékesítenek.

A kontinensen egyedül Miskolcon gyártanak akkumulátort a kéziszerszámokhoz. Továbbá csak itt rendelkeznek a nagy volumenű termeléshez és a speciális gyártási technológiához szükséges szakismeretekkel, illetve tesztelési, valamint jóváhagyási kompetenciával.

Az új csarnokban a gyártást a Bosch saját fejlesztésű Ipar 4.0-ás szoftvermegoldása vezérli, amely emberi beavatkozás nélkül, valós idejű adatok alapján hoz döntéseket – rendeli meg az alapanyagokat vagy változtatja meg a gyártás sorrendjét. A gyártósorokra automatizált járművek szállítják az alapanyagot, és a csarnok fényerő-érzékelős LED-világítását is digitálisan vezérlik.

A 20 ezer négyzetméteres új csarnok a legmodernebb technológiai színvonalú akkumulátorokat fogja szállítani a Bosch kéziszerszám és elektromos kerékpár (eBike) üzletágai számára.

Kapcsolódó cikkek