Magasabb fokozatba kapcsol a vezető húsfeldolgozó Kaposváron - VIDEÓRIPORT

Magasabb fokozatba kapcsol a vezető húsfeldolgozó Kaposváron - VIDEÓRIPORT

2022. 03. 17.

kometa

Alapkőletétellel startol a KOMETA 99 Zrt. 94,9 millió eurós kapacitásbővítő beruházása Kaposváron, amelynek eredményeképpen több mint harmadával nőhet a feldolgozott hús mennyisége, és az értékesítések exporthányada is jelentősen emelkedhet. A 280 munkahelyet teremtő projekt a gyártás energiahatékonyságát is javítani fogja.

Az olasz tulajdonban lévő KOMETA 99 Zrt. hazánk egyik legnagyobb sertésfeldolgozója, amely nemcsak a jelenlegi 22.000 négyzetméteres gyártóterületét növeli jelentősen 50.000 négyzetméterrel, hanem készítménygyártáshoz és húsfeldolgozáshoz kapcsolódó gépbeszerzést is tervez. A négy ütemben megvalósuló munkálatok során új hűtőház és szalámi szeletelő épül, valamint bővülnek a csomagoló- és raktárfunkciók a 2025-ig tartó időszakban.

 Mintegy 35%-kal több hús feldolgozását tervezzük, ezzel együtt dinamikus külföldi terjeszkedésbe kezdünk

– mondta Giacomo Pedranzini, a KOMETA ügyvezető igazgatója utalva arra, hogy a mostani közel 71 ezer tonnáról akár 93 ezer tonnára tornászhatják fel az éves feldolgozott húsmennyiséget, míg az exporthányad 44%-ról 56%-ra kúszhat fel a teljes értékesítésen belül.

A beruházás során a környezetvédelmi szempontok is érvényesülnek: a cég újrahasznosítható műanyagot használó csomagológép beszerzését tervezi, 5 éven belül 30%-kal csökkentené az egy kilogramm termékre vetített szén-dioxid kibocsátását, illetve teljesen kiküszöbölné a termelési hulladékot.

Kapcsolódó cikkek