Második alkalommal lett a régió legjobb befektetési ügynöksége a HIPA
HIPA

Második alkalommal lett a régió legjobb befektetési ügynöksége a HIPA

2019. 05. 10.

HIPA Recognized as Top Investment Promotion Agency in the Region for the Second Time

A befektetési témákra szakosodott Site Selection magazin most megjelent Global Best to Invest 2019 jelentése alapján Magyarország idén újra a világ 10 legjobb befektetési célországa között szerepel. Emellett újra elismerésben részesült a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) is, amelyet a tavalyi év után idén ismét a Közép-Európától Közép-Ázsiáig terjedő térség legjobb beruházásösztönző ügynökségének választották.

HIPA Recognized as Top Investment Promotion Agency in the Region for the Second Time

Az amerikai Conway működőtőke-befektetési tanácsadó vállalat szaklapja, a Site Selection az Amerikai Egyesült Államok egyik legolvasottabb befektetésekkel, beruházási helyszín kiválasztással és gazdaságfejlesztéssel foglalkozó médiuma. Az ezen a néven az 1950-es évek óta megjelenő magazin olvasói havonta átlagosan 12 milliárd USD értékű befektetési projektben működnek közre.

Az évente publikált Global Best To Invest felmérés hátterét a Conway tanácsadó cég külföldi befektetésekre vonatkozó saját adatbázisa adja, valamint figyelembe veszi egyes nemzetközi versenyképességi ragsorok alakulását is. A beruházások esetében azon projekteket számítják be, amelyek legalább 1 millió USD működőtőkét jelentenek, 20 munkahelyet teremtenek vagy 1900 négyzetméter új működési területet igényelnek.

HIPA Recognized as Top Investment Promotion Agency in the Region for the Second Time

A Global Best to Invest 2019 felmérése szerint hazánk a közép-kelet európai régióban első lett az egy főre jutó és összesített befektetési volumenben egyaránt. A befektetési projektek számát tekintve Magyarország ismét a top 10-ben szerepel a világ olyan országai között, mint Kína, Németország vagy az Egyesült Királyság.

A felmérés a nemzeti és regionális szinten működő befektetési ügynökségeket (IPAs) is vizsgálta. A több mint 1000 nemzetközi tanácsadó bevonásával készült felmérés alapján, egy befektetési szakemberekből és a Site Selection munkatársaiból álló szakmai grémium a Nemzeti Befektetési Ügynökséget, a HIPA-t második alkalommal díjazta a Közép-Európától Közép-Ázsiáig terjedő térség legjobb befektetési ügynöksége címmel.

HIPA Recognized as Top Investment Promotion Agency in the Region for the Second Time

A Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt működő, befektetésösztönzéssel foglalkozó HIPA 2014 és 2018 között közel 400 sikeres befektetési projektet kezelt, amelyek több mint 75 ezer új munkahelyet teremtettek, több mint 14 milliárd euró befektetési értékben. A díjat idén második alkalommal, a működőtőke befektetések terén elért eredményei, az ügyfeleinek nyújtott szolgáltatások minősége és komplexitása, munkatársainak szak – és nyelvtudása, valamint ügyfélbarát hozzáállása és az országban jelenlévő befektetők visszajelzései alapján nyerte el.

„A régió legjobb befektetési ügynökségének járó, második alkalommal elnyert cím egy megtisztelő visszajelzés, és fontos, mert azt igazolja, hogy helyes stratégiát alakítottunk ki és hogy egyablakos menedzsment-tanácsadási munkánk minősége továbbra is kiemelkedő nemzetközi viszonylatban. Kollégáimmal együtt azon fogunk dolgozni, hogy vállalatspecifikus szolgáltatásainkkal a jövőben is értéket teremtsünk partnereinknek és hazánknak” - mondta Ésik Róbert, a HIPA elnöke.

A díjátadóra a The World Forum for FDI rendezvény keretein belül, 2019 júniusában kerül sor Sydneyben.

Kapcsolódó cikkek