Mérnöki szolgáltató központot épít a thyssenkrupp Veszprémben

Mérnöki szolgáltató központot épít a thyssenkrupp Veszprémben

2021. 01. 21.

thyssenkrupp_logo

Újabb elektromobilitáshoz kapcsolódó fejlesztést indít a thyssenkrupp Veszprémben, ahol a vállalat mérnöki szolgáltató központot hoz létre közel 2,2 milliárd forintos beruházással, melynek eredményeképpen két éven belül 80 új mérnöki pozíció is létrejön.

A thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.-t 2007-ben alapították, az országban számos helyen vannak fióktelepei a budapesti székhely mellett, összesen több mint 2300 alkalmazottal.

A vállalat K+F tevékenységet és gyártást is végez Magyarországon: Jászfényszarun elektromechanikus kormányszervókat és vezérműtengelyeket gyárt, Debrecenben stabilizátorokat és rugókat készít a vállalat, míg Győrben futómű-összeszerelő üzemet, valamint egy Steel Service Center-t is működtet.

Budapesti kompetenciaközpontjukban elektromechanikus kormányszervó rendszereket fejlesztenek, amelyek alkalmasak a legkülönfélébb vezetéstámogató- vagy önvezető rendszerekkel való együttműködésre. A központ néhány év leforgása alatt a nemzetközi élmezőnybe került, és ma a saját területén a világ legjobbjai között tartják számon.

A veszprémi mérnöki szolgáltató-központ a német nagyvállalat speciális, globálisan is egyedülálló, magyarországi autóipari K+F tevékenységét fogja támogatni.

 

Kapcsolódó cikkek