Új K+F Kompetencia Központba költözött a thyssenkrupp Budapesten - VIDEÓRIPORT

Új K+F Kompetencia Központba költözött a thyssenkrupp Budapesten - VIDEÓRIPORT

2021. 09. 30.

thyssenkrupp

Új járműipari K+F Kompetencia Központba költözött a thyssenkrupp Budapesten. A 6,2 millió euróból kialakított, 13.200 négyzetméter irodaterületet és 2.500 négyzetméteres labor komplexumot magába foglaló új irodaház összességében 1.200 munkaállomás számára biztosít helyet. A német érdekeltségű vállalat jelenleg több mint 1.000 magasan képzett mérnököt foglalkoztat a budapesti központban.

A thyssenkrupp egyike a világ legnagyobb alkatrészszállítóinak, megrendelői között szinte az összes nagy autógyártó megtalálható. Tízből kilenc prémium osztályú autóban ott vannak a cég termékei, hajtómű alkatrészeik minden harmadik teherautóban megtalálhatók, és élen jár az autóipari digitalizáció és fejlesztések terén.

Az óriásvállalat 1999-ben kezdte meg elektromos kormányrendszerek fejlesztését Magyarországon. Budapesti kompetenciaközpontjukban elektromechanikus kormányszervó rendszereket fejlesztenek, amelyek alkalmasak a legkülönfélébb vezetéstámogató- vagy önvezető rendszerekkel való együttműködésre. A központot a saját területén a világ legjobbjai között tartják számon.

Az iroda és labor komplexum kialakítása is mutatja a thyssenkrupp hosszú távú elköteleződését Budapest iránt az elektromobilitás kutatás-fejlesztésének területén.
Az új iroda-infrastruktúrát úgy alakították ki, hogy a jövőbemutató, ún. agilis projektkezelést - a vállalat esetében a K+F szoftver- és hardver-fejlesztési tevékenységet - maximálisan kiszolgálja. A speciális laborinfrastruktúrát integrálták az irodai környezetbe, így segítve a hatékony fejlesztői tevékenységet. A labor és teszt berendezések távolról irányíthatók, így távmunka mellett is működőképesek, amelyek jelentős részét a vállalat E/E (electric and electronic) csapata saját maga tervezte.

Kapcsolódó cikkek