Stratégiai partnerként tekint Magyarországra a thyssenkrupp - VIDEÓ RIPORT

Stratégiai partnerként tekint Magyarországra a thyssenkrupp - VIDEÓ RIPORT

2018. 03. 02.

Pócs János, Orbán Viktor, Karsten Kroos és Marc de Bastos Eckstein

Elkészült a thyssenkrupp Components Technology Hungary több mint 33 milliárd forint értékű beruházása Jászfényszarun. A zöldmezős autóipari projekt eredményeként felépült gyárban kormányrendszerek és hengerfejbe integrált vezérműtengelyek gyártása kezdődhet meg. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével megvalósult beruházás mintegy 450 új munkahelyet teremt.

Magyarország és a hazai befektetési környezet számára komoly elismerés a közel 80 országban jelen lévő thyssenkrupp újabb beruházása, mely egyúttal azt is jelenti, hogy a vállalat továbbra is bízik a magyarok szakértelmében. A vállalat céljai egybevágnak a magyar kormány célkitűzéseivel, hiszen magas hozzáadott értékű beruházásokat hajt végre Magyarországon.

A thyssenkrupp vállalatcsoport három leányvállalattal rendelkezik Magyarországon, valamint két fióktelepe is van hazánkban. 1999 óta K+F tevékenységet is folytatnak a budapesti Kompetencia Központban, ahol olyan elektromos kormányrendszereket fejlesztenek, melyek a hagyományos, folyamatosan energiát felvevő hidraulikus rendszer helyett elektromos rásegítést alkalmaznak. Ezen fejlesztések révén mára világszerte ismertté és elismertté váltak a magasan képzett magyar mérnökök az autóiparban.

A thyssenkrupp-nak is köszönhetően a járműipar termelési értéke 2017-ben is emelkedni tudott, így pedig már több mint 8.083 milliárd forintot ért el éves szinten, mely 2,4%-os növekedés 2016-hoz képest. Ugyanígy nőtt a járműipar exportjából származó bevétel 2,1%-al. Mindezek mellett fontos adat, hogy a járműiparban 2017 negyedik negyedévében összesen 175.765 fő dolgozott, mely óriási szám, egy nagyobb vidéki város teljes lakosságának felel meg.

 

Kapcsolódó cikkek