Szintet lép magyar operációjával a barkácságazat német piacvezetője

Szintet lép magyar operációjával a barkácságazat német piacvezetője

2024. 07. 23.

Egy 80 főt foglalkoztató új üzem jelenti a legújabb fejezet kezdetét a német Einhell, akkumulátoros barkács- és kerti szerszámokat gyártó vállalat történetében. A több mint 4,93 millió euró értékű beruházással a piacvezető cég Magyarországon, a Zala vármegyei Sormáson hozza létre első európai gyártóüzemét, ahol moduláris szerszámgépeknél használt akkumulátorokra és akkumulátortöltőkre irányuló összeszerelést fog végezni.

A német tulajdonban álló Einhell 1964 óta szolgálja ki saját gyártású, otthoni, műhelyben és kertben használható barkácstermékekkel a vásárlókat. Mindezt mára a barkácságazat egyik piacvezetőjeként teszi: világszerte 49 leányvállalattal több mint 100 országban folytat üzleti tevékenységet.

A magyarországi operáció a HIPA aktív közreműködésével léphet szintet, a vállalat ugyanis bejelentette, hogy eddigi kereskedelmi tevékenységét gyártási tevékenységgel egészíti ki. Az Einhell több mint 4,93 millió eurós beruházás nyomán a Zala vármegyei Sormáson hozza létre első európai gyártóüzemét, ahol az Einhell Power-X-Change moduláris szerszámgépeknél használt akkumulátorok és akkumulátortöltők összeszerelését fogja végezni. Ezzel a lépéssel a vállalat ellátási láncának nagy részét Kínából Európába telepíti át, megkönnyítve az európai piac kiszolgálását.

A kezdeti akkumulátor-összeszerelő tevékenységet követően a német vállalat hosszútávú tervei között szerepel egyes Power-X-Change modulokkal működő szerszámgépek gyártásának hazánkba telepítése, valamint egy erős helyi beszállítói lánc létrehozása is. Az Einhell tervei szerint a magyar operáció foglalkoztatotti létszáma a jelenlegi bejelentés értelmében 80 főre, a további beruházásokkal pedig 2028-ra 140-re is nőhet.