Technológia-intenzív fejlesztés indul a Bosch hatvani egységében - VIDEÓ RIPORT

Technológia-intenzív fejlesztés indul a Bosch hatvani egységében - VIDEÓ RIPORT

2019. 02. 28.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

A Bosch csoport hatvani autóelektronikai gyártóegységében több mint 9,6 milliárd forint értékű technológia-intenzív beruházás indul, melynek eredményeként jelentősen növekszik a termelési volumen. A fejlesztésnek köszönhetően újabb, a jövő elektromos és önvezető mobilitási megoldásait támogató termékekkel bővül az üzemben készülő termékek sora.

A Bosch csoport szerteágazó technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. A német cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Világszerte megközelítőleg 410 000 munkatársat foglalkoztat, melyből 69 500 főt a kutatás és fejlesztés területén, hiszen a jövőbeli növekedés alapja a vállalatok innovatív ereje.

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon, és az elmúlt közel 120 év alatt jelentős vállalatcsoporttá, hazánk egyik legnagyobb külföldi munkaadójává fejlődött. A magyarországi Bosch csoport kilenc leányvállalata jelenleg több mint 13 500 munkatársat foglalkoztat. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi, valamint Magyarországon működik a Bosch Európai Szállítmányozási Központja is.

Az 1998-ban alapított hatvani autóelektronikai üzemben ma már több mint 5500 munkavállaló vesz részt a jövő autózásának alakításában. Az itt gyártott elektronikai berendezések – kormányrendszerekhez gyártott elektromos vezérlők és szenzorok, valamint radarrendszerek – jelentős mértékben hozzájárulnak az önvezetés biztonságos, energiahatékony és hálózatba kapcsolt mobilitási jövőképének megvalósításához.

A jelenlegi 9,6 milliárd forint értékű kapacitásbővítő technológia-intenzív beruházás elsősorban a teljesen elektromos és hibrid járművek területén meghatározó, új generációs termékek gyártásának elindítását szolgálja. Ilyen például az elektromos autókban a hidraulikus rásegítéses kormányrendszereket felváltó elektromos kormánymű vezérlő egység is. A gyártott termékek kibocsátási volumene jelentősen bővül, többek között a korszerű gyártósori termelő gépek, vizsgáló, tesztelő berendezések és szállítószalagok beszerzésének és üzembe helyezésének köszönhetően.

Kapcsolódó cikkek