Új biotechnológiai kutatóközpontot nyitott a Soft Flow Pécsett - VIDEÓ RIPORT

Új biotechnológiai kutatóközpontot nyitott a Soft Flow Pécsett - VIDEÓ RIPORT

2021. 11. 02.

A dán tulajdonú biotechnológiai vállalat, a Soft Flow új kiválósági központot nyitott Pécsett, amely egyebek mellett modern analitikai, kémiai, molekuláris biológiai, hardveres és szoftveres laborokat is tartalmaz. A létesítményben hosszútávon 120 főnek nyílik lehetősége a világ élvonalába tartozó analitikai műszerek fejlesztésében részt venni. A közel 2 milliárd forint összköltségű fejlesztés eredményként több mint 20 PhD-val rendelkező biotechnológiai kutató csatlakozott már a céghez, és hasonlóan erős szoftverfejlesztői gárda is elérhető már Pécsett, akik a dániai mérnökökkel közös projekteken dolgoznak.

A Soft Flow vezető biotechnológiai vállalat az élelmiszer/takarmánybiztonsági analitikai megoldások fejlesztése terén. Közel 30 éves kutatási és fejlesztési tapasztalattal rendelkeznek, Magyarországon pedig 1992 óta vannak jelen.

A társaság a 100 százalékban családi tulajdonban lévő dán Foss csoport tagja, annak a csoportnak, mely globális jelenlétét tekintve a vállalat 32 országban rendelkezik leányvállalattal, gyártóbázisai, illetve K+F központjai Dániában, Kínában, Magyarországon és Oroszországban találhatók. A Foss műszereit a világ 30 országában értékesítik, és többek között a világpiacra kerülő gabona 80, míg a tej 85 százalékát a dán gyártó termékeivel ellenőrzik.

A Foss és a Soft Flow együttműködésének eddigi legfontosabb eredménye az idén piacra került MycoFOSS műszer, amely tisztán a Soft Flow saját biotechnológiai analitikai eljárását alkalmazza és ebben a formában egyedülálló a világon multiplexitását, sebességét és automatizáltságát tekintve. A fejlesztés lezárultát követően valamennyi reagens gyártása is Pécsett zajlik majd.

Kapcsolódó cikkek