Új gyártósor áll munkába az Unilever stratégiai fontosságú nyírbátori üzemében - VIDEÓRIPORT
HIPA

Új gyártósor áll munkába az Unilever stratégiai fontosságú nyírbátori üzemében - VIDEÓRIPORT

2021. 09. 06.

Befejeződött az Unilever Magyarország Kft. nyírbátori háztartásvegyipari üzemének mintegy 17,5 milliárd forintos beruházást jelentő bővítésének első üteme, mely során két új gyártósor és egy csomagoló csarnok épült fel. A brit-holland anyavállalat egyik legkorszerűbb, stratégiai fontosságú európai gyártóközpontjában a fejlesztés eredményeképpen a meglévő 300 munkahely mellett további 100 munkahely is létrejön.

A fejlesztésnek köszönhetően a Domestos, Cif és Flóraszept tisztítószereket, valamint Surf és Omo mosógéleket, és Coccolino öblítőket gyártó üzem a meglévő gyártósorok mellett új csomagolósorral és korszerű raktárral bővül. A fejlesztés megvalósulásával az üzem a jelenlegi évi 300 millió után 370 millió flakon termék előállítására lesz képes. A flakonok 70%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek. A közel 14.000 db raklap befogadására képes magasraktárban kötött pályás szállító járművek („rail guided vehicle") és automata rakodódaruk dolgoznak majd.

Az üzem legnagyobb felvevőpiacának Lengyelország, Magyarország és Németország számít, a jelenlegi beruházás után az Unilever kelet-európai térségben értékesített háztartás-vegyipari termékeinek 90 százalékát gyártják majd itt.

Kapcsolódó cikkek