Új szakaszába lép a BMW Csoport debreceni gyárának kivitelezése - VIDEÓRIPORT

Új szakaszába lép a BMW Csoport debreceni gyárának kivitelezése - VIDEÓRIPORT

2022. 02. 18.

bmw csoport

A közművesítés és az ehhez kapcsolódó munkálatok elkészültével a BMW Csoport készen áll, hogy új szakaszába lépjen a debreceni gyárépítés, és megkezdődjön az épületek kivitelezése. Az ezer fölötti új munkahelyet létrehozó, több mint 1 milliárd eurós beruházás a BMW Csoport gyártási hálózatának stratégiai eleme lesz.

BMW Csoport debreceni gyára, Hans-Peter Kemser

A vállalat olyan egyedülálló gyártókapacitás létrehozását tervezi, amelyen keresztül elláthatja mind európai, mind tengerentúli vevőit a prémiumkategóriás járművek piacán. A 400 hektáros telephelyen 2020-ban kezdődtek meg a munkálatok, és most a központi irodaépület, a képzőközpont, valamint az adatközpontok kialakítása van soron.

Az első épületek kivitelezésének megkezdésével a következő fontos szakaszhoz érkezünk: a gyárunk épületei elkezdenek növekedni és a létesítmény felveszi leendő formáját

– mondta Hans-Peter Kemser, aki idén január elején vette át a BMW Csoport debreceni gyárának igazgatói teendőit. A termelőlétesítmények építése még ebben az évben megkezdődik.

BMW Csoport debreceni gyára

A több mint száz éves múltra visszatekintő, müncheni székhelyű BMW Csoport a világ egyik vezető prémium gépjármű- és motorkerékpár-gyártója. A BMW, a MINI, a Rolls-Royce és a BMW Motorrad márkák tulajdonosaként a vállalatcsoport világszerte 120.000 embert foglalkoztat, és 2020-ban közel 99 milliárd euró bevételt generált.

Kapcsolódó cikkek