Új termékkel bővül a Drenik termelése Szolnokon - VIDEÓRIPORT
HIPA

Új termékkel bővül a Drenik termelése Szolnokon - VIDEÓRIPORT

2019. 05. 09.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Legújabb fejlesztésével nem csak a termelési volument és a termékportfóliót bővíti, de dolgozói létszámát is megduplázza szolnoki gyártóegységében a Drenik. A szerb papírgyártó magyarországi egységben a most indult, 8 milliárd forint értékű beruházás eredményeként az alappapír után már kész háztartási papírtermékek is legördülnek majd a gyártósorokról.

<

A Drenik cégcsoport több mint két évtizedre visszatekintő munkájának köszönhetően Délkelet- és Közép-Európa higiéniai alappapír és késztermék gyártásának jelentős szereplőjévé nőtte ki magát. A Drenik ND együttesen több mint 500 dolgozót foglalkoztat, éves forgalma pedig megközelíti a 100 millió eurót.

A Drenik Hungary három éve működik Szolnokon, ahol elsősorban alappapírt gyártanak különböző háztartási papírok – többek között papír zsebkendők, kéztörlők, toalettpapírok, konyhai törlőkendők – előállításához, havonta mintegy 1800 tonna mennyiségben, több mint 90 fő foglalkoztatása mellett. Az itt gyártott alappapírt a Drenik alapvetően saját üzemeiben hasznosítja, de különböző magyarországi és külföldi papírgyárak részére is értékesíti.

A szolnoki beruházás keretében az alappapír gyártási volumen növelése érdekében átalakításra kerül a már meglévő gyártócsarnok, a „Perfex" késztermék gyártáshoz pedig felépül egy második, több mint 4000 négyzetméteres egység. Ezen túlmenően egy közel 20 000 négyzetméter területű raktár is létesül.

2018-ban a papíripar termelési értéke több mint 10%-os emelkedés után meghaladta az 520 milliárd forintot hazánkban. Ennél is markánsabb változás észlelhető a foglalkoztatás tekintetében: 2019 februárjában a papíriparban alkalmazottak száma több mint 20%-os emelkedés után megközelítette a 16 500 főt.