Újabb mérföldkő és bővítés a Bosch miskolci autóipari egységében - VIDEÓ RIPORT

Újabb mérföldkő és bővítés a Bosch miskolci autóipari egységében - VIDEÓ RIPORT

2019. 01. 11.

Újabb mérföldkő és bővítés a Bosch miskolci autóipari egységében

Elkészült a Robert Bosch Energy and Body Systems üzemében a 200 milliomodik termék, a Bosch iBooster fékrásegítő rendszerének motorja. A német vállalat miskolci egysége másfél évtized alatt érte el ezt a termelési volument, amely a jövőben tovább emelkedhet: az eseményen bejelentett több mint 14 milliárd forint értékű új, technológia-intenzív beruházásának eredményeként ugyanis a motorhűtő ventilátor és eBike elektromos hajtómű új generációinak gyártásához szükséges szerelősorok telepítése, valamint új termékek (ablak- és ülésmozgató motorok) gyártásának megkezdése és a kapcsolódó tesztberendezések beszerzése valósul meg.

A Bosch csoport szerteágazó technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Világszerte megközelítőleg 402 000 munkatársat foglalkoztat, melyből 64 500 főt a kutatás és fejlesztés területén, hiszen a jövőbeli növekedés alapja a vállalatok innovatív ereje.

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon, és az elmúlt közel 120 év alatt jelentős vállalatcsoporttá, hazánk egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadójává fejlődött. A magyarországi Bosch csoport kilenc leányvállalata jelenleg több mint 13 500 munkatársat foglalkoztat. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi, valamint Magyarországon működik a Bosch Európai Szállítmányozási Központja is.

A több mint 15 éve működő Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. járműipari alkatrészek és elektromos hajtások gyártásával foglalkozik, azonban a termelés mellett kutatás-fejlesztési, és egyéb, magas hozzáadott értékű tevékenységekkel is foglalkozik a 2500 dolgozó. Miskolcról történik a teljes eBike-rendszer – mely magában foglalja a meghajtási egységen, a kijelzőn, az akkumulátoron túl a kábeleket és minden elektromos meghajtáshoz szükséges felszerelést – kiszállítása a világ minden pontjára.

A mostani 14 milliárd forintot meghaladó technológia-intenzív beruházásban kiemelt szerep jut az Európán belül egyedül Miskolcon gyártott Bosch e-bike új generációs termelő-berendezéseinek teszt- és fejlesztési funkciói megerősítésének. A hatékony gyártás folytonosságának fenntartásához elengedhetetlen a magas szintű termékismerettel rendelkező mérnökök helyszíni támogatása. A Bosch K+F tevékenysége Budapesten az új termékplatformok fejlesztésére koncentrálódik és ehhez kapcsolódóan a miskolci telephely az ún. applikációs termékfejlesztésre fókuszál.

Kapcsolódó cikkek