A Continental Magyarországon erősíti tovább európai jelenlétét - VIDEÓ RIPORT

A Continental Magyarországon erősíti tovább európai jelenlétét - VIDEÓ RIPORT

2018. 09. 17.

Elhelyezték a Continental debreceni gyárának alapkövét

A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, a német Continental zöldmezős beruházással egy 7000 négyzetméteres járműelektronikai alkatrészeket gyártó üzem alapkövét rakta le Debrecenben. A 450 új munkahelyet teremtő, 100 millió eurós, vagyis több mint 30 milliárd forint értékű beruházással a jelenlegi 6 gyárat és egy kereskedelmi központot magába foglaló magyarországi tevékenységi körét bővíti a vállalatcsoport.

A világszerte több mint 243 ezer embert foglalkoztató Continental AG globális árbevétele tavaly elérte a 44 milliárd eurót és mára a gumiabroncs-gyártó vállalatból a világ 5 vezető TIER-1 beszállítójának egyikévé vált.

A Continental magyarországi érdekeltségeinek felépítését 1991-ben kezdte, és a folyamatos bővítéssel mára stratégiai jelentősége lett a globális vállalatcsoportnál. Jelenleg mind az 5 divízió van jelen 6 gyártóegységgel Magyarországon, összesen 7 telephelyen. A német konszern Makón, Nyíregyházán, Szegeden és Veszprémben folytat gyártó tevékenységet, valamint Veszprémben 2003 óta kutatásfejlesztési kapacitással is rendelkezik.

A több mint 8000 főt foglalkoztató vállalat stratégiai partnerként tekint Magyarországra és egyre több technológiai és fejlesztési folyamatot telepít hazánkba. A 2018 januárjában átadott ContiTech Magyarország Kft. és a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. közös, 6 milliárd forintos nyíregyházi fejlesztését követően január végén döntés született az önvezető technológiához kapcsolódó budapesti mesterséges intelligencia központ megnyitásáról is.

Az új debreceni gyártóegységgel hetedik magyar városként csatlakozik a hajdú-bihari megyeszékhely a Continental csoporthoz, melynek eredményeként 2020 végére a szenzortechnikai és erőátviteli elektrotechnikák termelése is megkezdődhet, főként az európai piacokra.

Kapcsolódó cikkek