A Doosan másodszor is Magyarország mellett döntött - VIDEÓRIPORT

A Doosan másodszor is Magyarország mellett döntött - VIDEÓRIPORT

2020. 10. 30.

Doosan

Egyedülálló európai szerepét biztosítva, és jelenlétét tovább növelve a Doosan második gyárát is Magyarországon építi meg. A 2022-re megvalósuló, 75 milliárd forintos beruházással a vállalat két és félszeresére növeli az akkumulátorokhoz szükséges vörösréz fólia gyártási kapacitását.

A több mint 120 éves tradícióval rendelkező Doosan-csoport piaci erejét jelzi, hogy közel 40 országban vannak jelen, és mintegy 40.000 főt foglalkoztatnak világszerte. A Doosan több gazdasági területen is képviselteti magát az építőipartól az elektronikai iparig.

A 2019-ben alapított Doosan Solus egyik fő profilja az elektromos járművek akkumulátoraihoz szükséges vörösréz fólia gyártása. A csoport számára a 2020-as év igazi mérföldkő, hiszen ebben az évben nyitotta meg első európai gyárát Magyarországon, mely beruházás azóta is egyedülálló a kontinensen.

Az első gyárról hozott döntés óta az elektromos járművek és akkumulátorok piaci helyzete folyamatosan növekvő keresletet mutat. Ezzel a trenddel lépést tartva döntött a Doosan egy második európai gyár felépítése mellett, piaci pozíciójának erősítéseként.

A lehetséges helyszínek vizsgálata után a vállalat ismét Magyarországot választotta, hiszen a jól képzett munkaerő jelenléte, a megfelelő infrastruktúra, a fejlett üzleti környezet, és a széles beszállítói lánc mind megkönnyítette a választást.

A 75 milliárd forintos beruházással megvalósuló gyár építése még ebben az évben elkezdődik. A tervek szerint 2022-re felépülő új egység a jelenlegi gyártási kapacitást két és félszeresére növeli, és 200 új munkahelyet teremt.

Kapcsolódó cikkek