Átadták a 30 éves Güntner-Tata legújabb fejlesztését - VIDEÓRIPORT
HIPA

Átadták a 30 éves Güntner-Tata legújabb fejlesztését - VIDEÓRIPORT

2020. 09. 16.

Elkészült a Güntner-Tata legújabb fejlesztése, és megünnepelték a 30 éves magyarországi évfordulójukat

Lezárult a Güntner átfogó, 25 millió euró értékű beruházási programja Tatán. A projekt eredményeként a géppark korszerűsítése és egy újabb gyártócsarnok építése mellett a német vállalat egész Európát kiszolgáló logisztikai központja is megépült, 150 új munkahelyet létrehozva.

A Güntner Group a hűtés- és klímatechnikai ágazat megkerülhetetlen szereplője, több mint nyolc évtizedes tapasztalatával segíti partnereit. 2017-ben több mint 3700 munkavállalót foglalkoztatva 381 millió eurós realizált, melyet 54 telephelyével és 9 gyártóüzemével támogatott. A Güntner különös figyelmet fordít a kutatás-fejlesztés területére is: a németországi K+F központ mellett fejlesztési csoportok dolgoznak az indonéz, mexikói és magyarországi telephelyeken, így világszerte közel 80 dolgozó segíti elő a folyamatos innovációt.

A Güntner-Tata 1990-ben jött létre a német Hans Güntner GmbH és a Tata Hűtőtechnika Ipari Szövetkezet együttműködésének eredményeként. A kooperáció egyedülállóan sikeresnek bizonyult, hiszen a magyar egység a Güntner csoport legnagyobb gyártóüzemévé fejlődött, ahol a vállalat teljes termékcsaládját előállítják – többek között ipari felhasználású elpárologtatókat, léghűtőket, kondenzátorokat, továbbá különleges megoldásokat kívánó speciális termékeket. Az indulás óta eltelt három évtized során a gyártóterület a kezdeti 2000 négyzetméterről a húszszorosára, csaknem 40 000 négyzetméterre bővült, a foglalkoztatottak létszáma pedig 40 főről megharmincszorozódott, mintegy 1300 főre növekedett.

A gyártási feladatok mellett tatai mérnökök fejlesztik a teljes cégcsoport számára az új gyártástechnológiákat, de a fejlesztő részleg aktívan részt vesz a termékfejlesztés folyamatában, a legjobb gyártási folyamatok kialakításában, illetve az új egységek munkatársainak oktatásában is.

A 30 éves évfordulós ünnepség keretében átadott legújabb beruházás keretében újabb gyártócsarnok és kiszolgáló épületek létesültek, továbbá megújult a géppark, így a megnövekedett kapacitás képes kiszolgálni a piaci igényeket. Szintén a projekt részeként felépült a Güntner CoolBridge logisztikai központja is Tatán, amely az egész európai kontinens ellátását hivatott biztosítani.

Kapcsolódó cikkek