Megduplázza fecskendőgyártási kapacitását a BD Tatabányán

Megduplázza fecskendőgyártási kapacitását a BD Tatabányán

2022. 03. 01.

bd

A világ egyik vezető orvostechnológiai vállalata, a Becton Dickinson (BD) 210 millió dolláros beruházást jelentett be, ami az elkövetkezendő évekre szánt globális fejlesztési keretének közel egy ötödét teszi ki. A több mint 300 új munkahelyet teremtő projekt három új gyártósort eredményez, és ennek köszönhetően az előretölthető üvegfecskendő-gyártás a kétszeresére emelkedhet a tatabányai üzemben.

A 190 országban jelen lévő BD Magyarországon 2009-ben nyitotta meg előretölthető üvegfecskendőket gyártó üzemét, és azóta folyamatosan fejlődik, így a cég többek között olyan nagy szakértelmet kívánó termékcsoportok, mint a biotechnológiai reagensanyagok gyártását hozta hazánkba.

A 125 éves múltra visszatekintő amerikai vállalat a következő években 1,2 milliárd dollár értékben ruház be globális szinten gyártási technológiájának javítása és gyártásbővítése céljából, amely program egyik legjelentősebb eleme a tatabányai projekt. A BD Hungary Kft. fejlesztésével többszáz millió fecskendő előállítását teszi majd lehetővé, az új gyártósorok 2024 végére állhatnak üzembe.

Kapcsolódó cikkek