A globális ügyfelek automatizálási igényeivel lépést tartva Egerben bővít az Emerson - VIDEÓRIPORT
HIPA

A globális ügyfelek automatizálási igényeivel lépést tartva Egerben bővít az Emerson - VIDEÓRIPORT

2021. 12. 08.

Az amerikai hátterű globális ipari szoftver- és mérnöki vállalat, az Emerson kapacitásbővítő beruházást hajtott végre Egerben. A mintegy 4,55 milliárd forint értékű projekt eredményeként egy 10.500 négyzetméteres épület készült el, ami az új üzemcsarnok mellett új irodákat és további termeléskiszolgáló egységeket jelent, valamint hosszú távon 200 új munkahelyet teremt.

Az egyesült államokbeli székhelyű Emerson globális technológiai és mérnöki vállalat, amely az ipari, kereskedelmi és lakossági piacon kínál innovatív megoldásokat az ügyfelek számára. Az Emerson az iparág egyik legszélesebb portfóliójával rendelkezik a folyadékszabályozó és pneumatikus eszközök terén, amelyek az üzemidő és a teljesítmény javítása érdekében érzékelési és megfigyelési képességeket ötvöznek, emellett növelik a biztonságot és optimalizálják az energiafelhasználást az ipari és élelmiszergyártó létesítményekben, az autóipari és közlekedési berendezésekben, valamint egyéb alkalmazásokban.

A magyarországi telephelyen főként gyártósorok építéséhez és ipari alkalmazásokhoz használt, magas minőségű, pneumatikus munkahengerek és szelepek készülnek, számtalan változatban. A fejlesztésnek köszönhetően pedig a vállalat megduplázza a gyártási kapacitását Egerben. A kínálat új termékcsaládokkal bővül, és az Ipar 4.0 jegyében tovább modernizálták a termelést. A beruházással tovább nő az export aránya, amely eléri a 94 százalékot.

A több mint 130 éves múlttal rendelkező Emerson cégcsoport magyar leányvállalata, az Emerson Automation FCP Kft. Eger egyik legnagyobb foglalkoztatójának számít, miután 670 fő dolgozik a vállalatnál. A fejlesztés során a K+F kapacitások is bővültek a mérnöki állomány növelésével.