A Schaeffler legújabb K+F projektje tovább élénkíti a magyar operáció teljesítményét

A Schaeffler legújabb K+F projektje tovább élénkíti a magyar operáció teljesítményét

2023. 12. 19.

Az elektromos hajtásláncok vezető beszállítója, a Schaeffler jelentős K+F projekt indítását jelentette be 5,2 milliárd forint értékben szombathelyi telephelyén. A 94 munkahely létrehozásával járó fejlesztés segít a német vállalat piaci helyzetének megerősítésében.

A Schaeffler csoport több mint 70 éve viszi a prímet a mobilitás területén a nevéhez köthető újításoknak köszönhetően, és időközben az elektromos hajtásláncok egyik vezető járműipari beszállítójává vált. A Németországban a második leginnovatívabb vállalatként számon tartott cég 20 kutatóközpontot és 76 gyárat üzemeltet világszerte, és mint ilyen a világ egyik legnagyobb családi tulajdonú vállalkozásának számít.

A magyar leányvállalat, a Schaeffler Savaria Kft. 1996-ban jött létre, amely a legújabb fejlesztések részeként 2019-ben egy elkülönült e-mobilitási üzem építésébe kezdett. A létesítmény a most bejelentett beruházás részeként 94 új munkahellyel fontos K+F tevékenységeknek fog otthont adni, amelyek keretében következő generációs alkatrészeket és alrendszereket fejlesztenek majd hibrid és elektromos személy-, illetve tehergépjárművek számára.

A Schaeffler szoros kapcsolatokat ápol több rangos felsőoktatási intézménnyel, úgy mint a Szent István Egyetemmel, a Pannon Egyetemmel és az ELTE-vel, ami segíti abban, hogy megtalálja a projektjéhez szükséges megfelelő tehetségeket.

Kapcsolódó cikkek