Töretlenül folytatódik a FAG debreceni gyárának fejlesztése

Töretlenül folytatódik a FAG debreceni gyárának fejlesztése

2017. 05. 11.

A Schaeffler csoporthoz tartozó, debreceni székhelyű FAG Magyarország Ipari Kft. egy új üzemcsarnok építésével növeli kapacitását. A német vállalat az alapkőletétellel fontos mérföldkőhöz érkezett, hiszen Debrecenből a csoporthoz tartozó európai autógyáraknak szállítanak majd csapágyakat. A projekt keretében - amely a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA) együttműködésben és a magyar kormány támogatásával valósul meg - több száz új munkahely jön létre az elkövetkező időszakban. A fejlesztés nemcsak Debrecen, hanem a régió gazdasági fejlődése szempontjából is nagy jelentőségű.

A Schaeffler csoport az ipari és autóipari szektor egyik vezető integrált beszállítója. A motorokhoz, sebességváltókhoz és futóművekhez gyártott precíziós alkatrészek és rendszerek, valamint az ipari felhasználásra gyártott gördülő- és csúszócsapágyak teszik a Schaeffler Csoportot a "Mobilitás a holnapért" kulcsszereplőjévé. Az 1999-ben alapított FAG Magyarország Ipari Kft. az elmúlt években a gördülőcsapágyak iránt megnövekedett keresletre reagált.

A több mint 25.000 négyzetméteres új, zöldmezős gyártócsarnokban a legmodernebb csiszolástechnológiát biztosító gépekkel készülnek majd a gördülőelemes csapágyak, így a gyártási volumen várhatóan jelentősen, akár 50%-kal is növekedni fog. Az első itt gyártott termékek várhatóan 2018-ban kerülnek leszállításra.

Németország hosszú évek óta Magyarország kiemelt gazdasági partnere, amit nemcsak a külkereskedelmi adatok, hanem a Magyarországon működő mintegy 6000 német vállalat is bizonyít, amelyek 300 ezer magyar embernek adnak munkát. Németország részesedése a magyar exportból és importból 2016-ban 27,5%, illetve 26,5% volt.

Kapcsolódó cikkek