A Siemens Energy új gyártócsarnokkal teszi le névjegyét a fejlesztések mellett - VIDEÓRIPORT
HIPA

A Siemens Energy új gyártócsarnokkal teszi le névjegyét a fejlesztések mellett - VIDEÓRIPORT

2022. 11. 08.

Siemens foundation stone

A Siemens Energy 2025-ig megvalósuló nagyra törő fejlesztési terve keretében a cég magyarországi operációja fontos pillérrel, egy budapesti 17 ezer négyzetméteres gyártócsarnokkal gazdagodik, amelynek letették az alapkövét. A beruházás része egy képzési program, a cégnél összesen ugyanakkor 400 új munkahely létrehozásával számolnak a fejlesztések hatására.

A Siemens energiaipari üzletágának gyökerei 1866-ig vezethetők vissza, míg a független Siemens Energy 2020-ban jött létre, székhelye Münchenben található. A vállalat Magyarországon két telephellyel van jelen. A budapesti üzem tevékenységi körébe turbinalapátok és –alkatrészek gyártása, valamint műszaki szolgáltatások tartoznak.

A Siemens Energy egy sor beruházást kíván megvalósítani 2025-ig mintegy 70 millió euró értékben, aminek eredményeképpen 400 új munkahely jöhet létre. Kulcsfontosságú lépés a folyamat során a mostani alapkőletétellel érintett kétszintes gyártócsarnok, ahol modern gázturbina égőfejeket fognak gyártani. Az épület a Siemens Energy Képző Központnak is otthont ad majd, amely a cég duális képzési programját támogatja.

siemens energy

A magyar leányvállalat egyre nagyobb szerepet játszik a Siemens Energy globális stratégiájában, hiszen a fejlesztés és a növekedés többek között az üzletfejlesztés és mérnöki tevékenységek okán, valamint a beszállítói lánc menedzsment és egyéb központi funkciók kapcsán is markáns hívószavak. A Siemens Energy emellett folytatja a magyar beszállítói és partnerfejlesztést az erőműkivitelezés és a gyártás területén is. 

Kapcsolódó cikkek