A Siemens Mobility több mint háromszorosára bővíti K+F létszámát Magyarországon - VIDEÓRIPORT

A Siemens Mobility több mint háromszorosára bővíti K+F létszámát Magyarországon - VIDEÓRIPORT

2021. 03. 25.

Siemens R&D

A Siemens Mobility „A kötöttpályás közlekedés digitalizációja" projekt megvalósításához 120 új K+F munkahelyet hoz létre budapesti irodájában, ezzel 169 főre bővítve a területet. A járművezetői információs rendszerek, üzembiztonsági diagnosztika, és a vasútüzem rugalmas konfigurálhatóságát lehetővé tevő mérnöki rendszerek fejlesztése közel 3.3 milliárd forintból valósul meg.

A közlekedési megoldások területén több mint 160 éve vezető szerepet betöltő Siemens Mobility folyamatosan fejleszti portfólióját. A Siemens tulajdonában lévő, függetlenül működő vállalat fő tevékenységi területe a vasúti járműgyártás, vasúti automatizálás, vasúti áramellátás, kulcsrakész rendszerek, intelligens közlekedési rendszerek és az ezekhez kapcsolódó szervíztevékenység nyújtása.

A vállalat több mint 130 éve, az első budapesti villamosvonal 1887-ben történt elindítása óta része a magyarországi közlekedésnek és tevékeny szerepet vállal a nagyvárosi infrastruktúra és közösségi közlekedés fejlesztésében. Mára, a digitalizáció révén a Siemens Mobility világszerte lehetővé teszi a közlekedési szolgáltatók számára az intelligens infrastruktúra kialakítását, a fenntartható értékteremtést a teljes termékéletciklusra, valamint növeli az utasélményt és garantált rendelkezésre állást biztosít.

Kapcsolódó cikkek