Bővíti budapesti K+F központját az Arm - VIDEÓRIPORT

Bővíti budapesti K+F központját az Arm - VIDEÓRIPORT

2020. 07. 22.

Bővíti budapesti K+F központját az Arm

Több mint másfélszeresére bővíti fejlesztői létszámát az Arm budapesti kutatás-fejlesztési központja. Az informatikai területre specializálódott – mikro- és grafikus processzorok, chipek, hálózati eszközök –vállalat 3 milliárd forint értékű, 60 új K+F munkahelyet eredményező fejlesztésének köszönhetően tovább növekedik a magyarországi központ jelentősége.

Az 1990-ben alakult, Cambridge-i központú Arm az okostelefonok fejlesztése mellett IoT-eszközökkel, mesterséges intelligenciával és 5G-hálózatokkal, illetve vállalati infrastruktúra megoldások tervezésével és fejlesztésével is foglalkozik. Az Arm fejlett, energiahatékony processzor fejlesztései elérhetőek több mint 165 milliárd chip-ben, míg technológiái biztonságosan táplálják a termékeket az érzékelőtől az okostelefonokon át a szuperszámítógépig. Több mint 1000 technológiai partnerével együtt az Arm élen jár a számítási kapacitás bővítésében, az energia-hatékonyság javításában, a chip-től a felhőig. Termékeiket és szolgáltatásaikat a legkülönbözőbb szektorokban és iparágakban lehet hasznosítani az autógyártástól az okosvárosokon keresztül az egészségügyig. A vállalat összesen több mint 6000 munkavállalót foglalkoztat, amely munkavállalók 61 országból származnak.

Az Arm 2014 óta van jelen Magyarországon, a 20 fővel induló iroda mára már több mint 100 főnek ad munkát. A tevékenységi kör a klasszikus digitális hardverfejlesztés mellett a beágyazott szoftverfejlesztést is felöleli, valamint operatív támogatást nyújtanak az anyavállalat különböző üzleti egységeinek. A kutató-fejlesztő munkatársak terveznek többek között energiatakarékos processzorokat, intelligens alkalmazásokhoz kapcsolódó technológiákat a szenzoroktól a szerverekig, beleértve az okostelefonokat, tableteket, vállalati infrastruktúrákat és Internet of Things (IoT) eszközöket. Az alkalmazási területek száma egyre bővül, kézi készülékekben, ipari alkalmazásokban, önvezető járművek fejlesztésénél és a telekommunikációban egyaránt növekszik az igény.

A most bejelentett létszám- és kapacitásbővítés célja, hogy az IoT piacán felmerülő, beágyazott rendszerek és rendszer-elemek fejlesztésére irányuló keresletre a budapesti iroda segítségével megfelelő választ tudjon adni a vállalat. A szükséges komplex fejlesztési feladatok a képzett magyar mérnökök kiemelkedő fejlesztő munkájának köszönhetően valósulhatnak meg a következő években.