Magyarországot választotta Európában a Soulbrain - VIDEÓRIPORT

Magyarországot választotta Európában a Soulbrain - VIDEÓRIPORT

2020. 02. 12.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Dominic Lee, a Soulbrain pénzügyi vezetője

Tatabányán hozza létre első európai egységét a Soulbrain. A lítiumion-akkumulátorok egyik legfontosabb összetevőjét, az elektrolitot előállító dél-koreai vállalat mintegy 21,5 millió euró értékű beruházással felépülő új üzeméből elsősorban a hazai akkumulátor ágazat legnagyobb szereplőit látja majd el a szükséges alapanyagokkal.

A Soulbrain-csoport több mint három évtizede fejleszti, gyártja és szállítja csúcstechnológiás elektronikai alapanyagait. A vállalatcsoport többek között félvezetők, kijelzők, akkumulátor-alkatrészek és egyéb elektronikai termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Legfontosabb partnerei a Samsung SDI és az SK Innovation, amelyek jelenleg is piacvezetők az elektromos autók és mobiltelefonok akkumulátorainak gyártásában. A társaság Dél-Koreán kívül Kínában, az Egyesült Államokban és Malajziában van jelen, globális dolgozói létszáma meghaladja a 2000 főt, amelyből 120 fő kutatás-fejlesztési területen dolgozik.

A Tatabányán épülő magyarországi gyártóegységben a Soulbrain elektrolitot fog előállítani, ami az akkumulátorok gyártásához szükséges négy alapelem egyike. A 21,5 millió euró értékű beruházással egy 4700 négyzetméteres üzemegységet hoznak létre, amelynek elsődleges célja a komáromi SK Innovation és a gödi Samsung SDI termelőegységeinek ellátása úgynevezett nemvizes elektrolittal, 45 új munkahelyet létesítve. A beruházás egyben hozzájárul a magyarországi elektromos mobilitási ágazat európai piacvezető szerepének megszilárdításához.

Kapcsolódó cikkek