Megháromszorozta magyarországi gyártóegységét az NHK Spring - VIDEÓRIPORT

Megháromszorozta magyarországi gyártóegységét az NHK Spring - VIDEÓRIPORT

2019. 10. 31.

Megháromszorozta magyarországi gyártóegységét az NHK Spring

Az NHK Spring második gyártócsarnoka alig három évvel az első üzem átadását követően épült fel Tatán. A vezető japán autóipari beszállító 26,3 milliárd forintos beruházással triplázta meg első európai egységének méretét, jelentősen növelve a járműipari felfüggesztő rugókat gyártó üzem termelési volumenét, emellett 163 új munkahelyet is létrehozva.

A fennállásának 80. évfordulóját idén ünneplő NHK Spring az első gyárát Jokohama városában nyitotta, ahol a cég központja jelenleg is található. Az elmúlt nyolc évtized során a japán vállalatcsoport a világ egyik vezető, gépjárműgyártáshoz kapcsolódó rugógyártójává, valamint komplex autóipari beszállítóvá fejlődött. A több mint 21 000 főt foglalkoztató NHK Spring csoport világszerte mintegy 60 tagvállalattal rendelkezik, magyarországi partneri között található a Suzuki és az Audi is.

Az NHK Spring első európai egységének létesítéséről 2015 márciusában született döntés, 2016-ban pedig már át is adták a 35 millió eurós beruházással felépült csarnokot. A japán anyavállalat elégedettsége, valamint a növekvő megrendelések eredményeként rövid időn belül a járműipar számára felfüggesztő rugókat és stabilizátorokat gyártó tatai egység bővítése mellett döntöttek. A most átadott, 84 millió euró értékű fejlesztés keretében létesített második csarnokkal az NHK Spring megháromszorozza magyarországi egységének méretét, valamint további 163 munkahelyet is létrehoz.

Magyarország és Japán gazdasági együttműködése évszázados múltra tekint vissza, hiszen a két ország 2019-ben ünnepli a diplomáciai kapcsolatok felvételének 150. évfordulóját. A japán vállalatok fontos szerepet játszanak a magyar gazdaság bővülésében: napjainkban mintegy 160 japán cég több mint 34 000 dolgozónak ad munkát és 800 milliárd forintot fektetettek be Magyarországon. További komoly fegyvertény, hogy az IBM-PLI Global Location Trends legfrissebb felmérése alapján Japán számára Magyarország bizonyult 2018-ban a legfontosabb európai beruházási célországnak.

Kapcsolódó cikkek