Újabb beruházással fejleszti legnagyobb gyártóegységét a Güntner Tatán - VIDEÓ RIPORT
HIPA

Újabb beruházással fejleszti legnagyobb gyártóegységét a Güntner Tatán - VIDEÓ RIPORT

2019. 03. 08.

Újabb beruházással fejleszti legnagyobb gyártóegységét a Güntner Tatán

7,7 milliárd forint értékű fejlesztést indít magyarországi egységében a német Güntner. A vállalat már jelenleg is legnagyobb gyártóegységében új eszközök beszerzésével növelik a termelési kapacitást, valamint felépül egy egész Európát kiszolgáló modern logisztikai központ. A vállalat hazánk iránti elkötelezettségét megerősítendő a bejelentés keretében stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyar kormánnyal.

A Güntner Group a hűtés- és klímatechnikai ágazat megkerülhetetlen szereplője, több mint nyolc évtizedes tapasztalatával segíti partnereit. 2017-ben több mint 3600 munkavállalót foglalkoztatva 107,61 milliárd forintos forgalmat realizált, melyet 54 telephelyével és 9 gyártóüzemével támogatott.

A Güntner-Tata 1990-ben jött létre a német Hans Güntner GmbH és a Tata Hűtőtechnika Ipari Szövetkezet együttműködésének eredményeként. A kooperáció hosszú távon is működőképesnek bizonyult, hiszen a magyar egység a Güntner csoport legnagyobb gyártóüzemévé fejlődött, ahol a vállalat teljes termékcsaládját előállítják. Az eltelt közel három évtized során a gyártóterület a kezdeti 2000 négyzetméterről csaknem 40 000 négyzetméterre bővült, a foglalkoztatottak létszáma pedig 40 főről mintegy 1350 főre növekedett.

A legkorszerűbb technológiákat alkalmazó csarnokokban ipari felhasználású elpárologtatókat, léghűtőket, kondenzátorokat, továbbá különleges megoldásokat kívánó speciális termékeket gyártanak nemzetközi és hazai ügyfelek számára egyaránt. A gyártási feladatok mellett tatai mérnökök fejlesztik a teljes cégcsoport számára az új gyártástechnológiákat, a fejlesztő részleg aktívan részt vesz a termékfejlesztés folyamatában, sőt az újabb egységek munkatársainak oktatásában, a megfelelő gyártási eszközök kiválasztásában, valamint a legjobb gyártási folyamatok kialakításában is.

Egy most induló új projekt keretében tovább bővül a termelési kapacitás, mintegy 9000 négyzetméteres gyártócsarnok épül, valamint korszerű gépek beszerzésével hatékonyabb szerelősorok kerülnek kialakításra. Ezen túlmenően a projekt megvalósítása során egy egész Európát kiszolgáló modern logisztikai központ kerül kialakításra 40 000 négyzetméter szilárd burkolatú tároló területtel, egy 6500 négyzetméteres raktárcsarnokkal, valamint kiszolgáló épületekkel.

Kapcsolódó cikkek