Újabb globális pénzügyi szolgáltató központ nyílt meg Budapesten - VIDEÓ RIPORT

Újabb globális pénzügyi szolgáltató központ nyílt meg Budapesten - VIDEÓ RIPORT

2019. 04. 02.

Újabb globális pénzügyi szolgáltató központ nyílt meg Budapesten

Hivatalosan is elindult a munka az International Flavors & Fragrances (IFF) új budapesti irodájában. Az egyesült államokbeli vállalat üzleti szolgáltató központjából (business services centre - BSC) globális pénzügyi szolgáltatásokkal támogatják a csoport működését, az év végére elérve a kitűzött 100 fős létszámot.

<

A New York-i székhelyű társaságot 1889-ben alapították, és a részvényeit már 1964 óta jegyzik a New York-i tőzsdén. Az IFF alapvetően íz- és illatanyagokat állít elő, amelyet többek között a kozmetikai ipar, élelmiszeripar szereplői alkalmaznak. Az IFF tevékenységi köre három fő egység köré szerveződik: az illatanyagokkal, komponensekkel és összetevőkkel foglalkozó Scent, az italokhoz, édességekhez és ételekhez ízanyagokat előállító Taste, valamint a természetes íz- és kozmetikai hatóanyagokkal foglalkozó Frutarom. A társaság világszerte 37 országban 97 gyártóüzemmel, valamint 105 K+F központtal rendelkezik, és 13 000 fős munkavállalói állományával 39 000 ügyfelet szolgál ki világszerte.

Az IFF magyarországi globális pénzügyi szolgáltató központja jelenleg már mintegy 50 pénzügyi szakemberrel működik, amely létszám a tervek szerint 2019 év végére megduplázódik, és meghaladhatja a 100 főt. A vállalatcsoport hazánk mellett meghozott beruházási döntésében fontos szerepet játszott a stratégiai földrajzi elhelyezkedés, amely egyszerre teszi lehetővé az amerikai és az ázsiai kontinenssel való kooperációt, valamint a főbb üzleti nyelvek mellett az egzotikus nyelveket beszélő szakemberek elérhetősége is.

A közép-kelet európai régióban (Central Eastern Europe - CEE) hazánk rendelkezik az egyik legérettebb BSC piaccal, az elmúlt két évtizedben mutatott dinamikus fejlődés napjainkban is töretlen. Ma Magyarországon mintegy 110 üzleti szolgáltató központ működik, amelyek mintegy 50 000 főnek adnak munkát, jellemzően az Y generációhoz tartozó (1980 és 1999 között született), nyelveket beszélő, diplomás fiataloknak. Az átlagosan öt, de akár több mint harminc nyelven szolgáltató egységek nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több tehetséges, jól képzett munkaerő találjon karrierlehetőséget Magyarországon. A magas fizetés, a gyors előrelépési lehetőségek, az idegen nyelvek használata és a nemzetközi kilátások a mai fiatalok számára hosszú távon is vonzó alternatívát jelentenek.